Welkom op deze website, mijn naam is Christiaan Thijs Afman, geboren en getogen Groninger, tekenaar en kunstschilder. Sinds het voltooien van achtereenvolgens de illustratie- en docenten opleiding in 1993 en ’95 aan de ABK Minerva te Groningen ben ik in deze stad oa. werkzaam als beeldend kunstenaar met als grootste interesse het schilderen van landschappen en tekenen van stadsgezichten.

Naast werk wat ik in het atelier maak, werk ik ook graag op lokatie in de natuur en de stad. Met betrekking tot het tekenen, wat mijns inziens een belangrijke basis is voor het (goed) kunnen schilderen, ontdekte ik in 2015 de wereldwijde organisatie ‘Urban Sketchers’; een laagdrempelige groep tekenliefhebbers zonder onderscheid in leeftijd en niveau, voor iedereen die het leuk vindt om op lokatie te tekenen. Zelf ben ik actief betrokken bij urban sketchers Groningen, waar ik samen met anderen maandelijks een tekenmiddag (sketchcrawl) organiseer; https://www.facebook.com/groups/801768283268770/

Op deze site vindt u een selectie van mijn werk. De site wordt regelmatig bijgewerkt met nieuw werk of nieuws omtrent exposities en wat mij zoal inspireert. Tenzij anders vermeld, is al het werk te koop. En mocht u niet vinden wat u zoekt; ik schilder ook in opdracht. U kunt daarvoor geheel vrijblijvend contact met mij opnemen via de contactpagina op deze site.

Boteringebrug
Boteringebrug, Groningen. Inkt en aquarelverf.