Met z’n weidsheid en rust is het Balloërveld een aangename plek om te schilderen. De oude geschiedenis uit prehistorie en middeleeuwen is hier nog tastbaar en zichtbaar in de vorm van grafheuvels, karrensporen en celtic fields. In aanloop naar de zomer organiseert galerie Drentsche Aa in Balloo elk jaar een schilder weekend onder de naam ‘Summer art event’ waaraan ruim 30 plein air schilders deelnemen. Vanaf 25 Augustus 2019 zijn alle tijdens dat weekend gemaakte schilderijen te zien op de gelijknamige expositie; ‘Summer Art Event’. https://www.galeriedrentscheaa.nl

With its vastness and tranquility, the Balloërveld is a pleasant place to paint. The old history from prehistory and medieval times is still tangible and visible here in the form of burial mounds, cart tracks and celtic fields. In the run-up to the summer, the Drentsche Aa gallery in Balloo organizes an annual painting weekend under the name ‘Summer Art Event’ in which more than 30 plein air painters participate. From August 25, 2019 all paintings made during that weekend can be seen at the exhibition of the same name; ‘Summer Art Event’. https://www.galeriedrentscheaa.nl/