Haagse school dag, editie 2018

Eind 19e eeuw zetten de schilders van de Haagse school hun veldezels onder andere in de natuur rond de Nieuwkoopse plassen. Galerie Hoeve Rijlaarsdam uit Nieuwkoop zet die traditie voort met het organiseren van een jaarlijkse plein air schilderdag. Sept 2018 nam ik voor het eerst deel aan dit evenement. Temeer omdat ik het maken van schilderijen niet als een wedstrijd zie, was mijn verassing groot toen ik naar aanleiding van deze dag en de daaropvolgende expositie met mijn schilderij de eerste prijs won!

During the late 19th century the plein air painters of the ‘Haagse school’, put up their easels in Nieuwkoop to paint the surroundings. Gallery ‘Hoeve Rijlaarsdam’, continues that tradition by organizing an annual ‘Haase school day’. First time I took part in this event was sept 2018. More so because I don’t consider the making of a painting as a contest, the fact that I won the first prize with my painting took me totally by surprise!

Met burgemeester van Nieuwkoop Frans Buijserd.