Café Thijssen, Amsterdam. Inkt op papier, 29×42 cm.

Café Thijssen zou in elk Nederlands plattelandsdorp kunnen staan, maar dat staat het niet. Op de hoek van de Lindengracht en de Brouwersgracht, in de Jordaan te Amsterdam, is het een heerlijke plek om te zitten tekenen. Voor het grootste deel van een hete middag kon ik in de schaduw tekenen, maar onvermijdelijk kwam de zon achter de boom vandaan. Blij toe dat ik mezelf gedwongen heb door te blijven tekenen met als resultaat een goede herinnering aan het Symposium in Amsterdam.

Café Thijssen could be situated in any rural village in holland, except it’s not! Located at the corner of the Brouwersgracht and Lindengracht in the Jordaan, Amsterdam, it’s a lovely, and relatively tranquil place to sit and sketch. For the most part I could sketch in the shadow on this hot afternoon. But surely the sun came form behind the tree and I had to keep pushing myself to finish this sketch, for which I’m glad I did. A good memory of the Urban Sketchers Symposium, Amsterdam!